sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Kuluerä: ruokailu

Kauhistuttaa ajatus, että yhteen iltaan tai viikonloppuun palaisi lähes 10.000 euroa. Emme ole menossa naimisiin vain saadaksemme yhdet kivat bileet. Avioliitto on sopimus, olla tukena ja toisen rinnalla niin hyvissä kuin haasteellisissa elämän vaiheissa. Sopimus, että puhallamme yhteen hiileen. Se on kuin yhtiökumppanuus, vastaamme yhdessä taloudellisista velvoitteistamme ja suunnittelemme yhdessä perheemme tulevaisuutta niin lyhyellä kuin pitkällä tähtäimellä.

Olen etsinyt internetistä tietoa ja vinkkejä miten voisimme saada pienellä budjetilla häämme järjestettyä noin 100 henkilölle. Peten kanssa olemme keskustelleet erilaisista vaihtoehdoista ja miettimme miten saisimme meidän näköisen juhlan kohtuullisella budjetilla. Budjetilla, joka sopii meidän talouteen ja näkemyksiin. Jos rahaa olisi ylimääräistä, niin tällaisia asioita ei tarvitsisi miettiä. Rahaa ei ole tällä hetkellä säästössä, niin pitää harkita kaikki kulut tarkkaan.

Ruokailu on suurin kuluerä meidän häiden järjestämisessä. Olen etsinyt aiheeseen liittyen vinkkejä ja ideoita.

  • Voisin pyytää ystäviäni apuun ja toteuttaa kotikokkaus menun. Ystävistäni löytyy loistavia ruuan taitureita niin pääruasta aina kakkutaiteilijoihin.
  • Uunissa tehtävät pata/laatikko yms. ruoat. Pitopaikassa on mahdollisuus käyttää keittiötä.
  • Ulkona tarjoiltava paella, sellainen isolla muurikalla tehty
  • Kokonainen sika. Tämä ei nyt edullisimmasta päästä varmastikaan ole, mutta jos sian hakee virosta ja saa apua tuttavilta niin silloin hinta laskee. Ehkä vähän brutaalinäky, mutta omalla tavallaan niin hieno, niin sanotusti vanhan ajan juttu.
  • Tänään löysin erään forumikeskustelun, jossa mainittiin ravintola Perhon noutopalvelu. Ei muuten hassumpi ajatus hakea ruuat sieltä. Uskon, että ovat erinomaisia, sillä sinne ymmärtääkseni on haasteellista päästä opiskelemaan. http://www.ravintolaperho.fi/noutomyynti

  • Mainittakoon tämä sulhasen ehdottama vielä tähän alle: soppatykki ja hernekeitto. Haalarit, värikuula-aseet kouraan ja möyrimään. Tämä oli jo hetken harkinnassa, mutta juhliin on tulossa myös hieman iäkkäämpää porukkaa. Häät ovat kuitenkin vain kerran, niin voi olla, että harmittaisi myöhemmin, ettei saanut olla yhtä päivää prinsessana.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti