sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Häät lähestyvät yllättävän nopeasti (koekattaus, paikkakortit yms. mitä tähän mennessä)

Nyt on ollut niin paljon kiireitä työ- ja kotirintamalla, etten ole joutanut tänne kirjoittamaan. Älytöntä miten nopeasti aika vierähtää.

Tässä välissä olemme käyneet Virossa hakemassa ensimmäisen juomalastin. Teemme toisen reissun, jolloin haemme loput juomat.

Ruokailu järjestyi tutun kautta. Meille tulee porsaan ulkofilettä kermaisella pippurikastikkeella, riisiä, rakuunaporkkanoita ja keräily salaatti. Salaatin pyysimme keräilysalaattina, jotta allergiset voivat itse valita heille sopivat tuotteet. Ruoka tulee kustantamaan noin 15 € per henkilö

Kutsut tilattiin Vistaprintistä ja jaettiin niin paljon kuin mahdollista kasvotusten, jotta säästettiin postikuluissa. Postikulut ovat yllättävän suuri kulu, kun puhutaan yli sadan ihmisen juhlista. Osa postitetuista kutsuista ei sitten koskaan ollut edes mennyt perille, joten parempi kasvotusten muutenkin antaa.

Kutsutuista yllättäen moni unohti vastata ajallaan, kun hölmösti olimme laittaneet vappuaaton viimeiseksi ilmoittautumispäiväksi. Seuraavalla viikolla tulikin ilmoittautumisia sitten urakalla. Vain muutama jätti vastaamatta mitään kutsuun. Yllätyimme myös, että lähes kaikki kutsutut pääsevät juhliin, vaikka päivämääräkin on hieman haasteellinen monelle.

Kaiken kiireen keskellä olemme tehneet jo koekattauksen ystäväni kanssa. Olin nähnyt unta muutama päivä ennen koekattausta, että pöydillä oli origami joutsenia. Noh, sellaisia sitten päätin tehdä koekattaukseen ja aivan ihania tulikin. Aloin sitten iltaisin taittelemaan aina muutaman joutsenen, kun oli vähän ylimääräistä aikaa. Eilen pari ystävääni ja siskoni tuli auttamaan taittelemaan loput joutsenista, tekemään paikkakortit ja suunnittelemaan ohjelma- ja menulehtistä. Alla kuvia koekattauksesta. Meillä sattui olemaan kellarissa tarkoitukseen sopiva pöytä, joka on vähän lyhyempi kuin varsinaisessa juhlapaikassa.


Kuvassa kukat ovat ikean lasissa, koska meillä ei satu olemaan sopivan kokoista maljakkoa. Pitopaikassa on 13 pientä nättiä maljakkoa, joten tulisi kunnon maljakossa näyttämään kauniimmalta. Pöytäliina on Dunicellin kertakäyttöpöytäliinaa rullasta. Yllätyin, että on hyvin kangasmainen ja melkein kuin oikea. Erittäin siisti, eikä huomaa kertakäyttöiseksi, jos ei tutkimalla tutki. Kaitaliina ja lautasliinat ovat myös Dunicellin materiaaleja. Erittäin laadukkaita. Kävimme Heinon tukusta ostamassa koekattaukseen rullat. Ovathan nuo tyyriitä, mutta erittäin juhlavia.

Joutsenet on taiteltu helmiäispaperista A4, jota ostin 100 kpl Sinellistä. Joutsenia on nyt 100 kpl taiteltu, mikä on vähemmän kuin vieraita. Vieraita on tulossa 116 henkeä, joten pitää hakea vähän lisää paperia, jotta tämä kattaus onnistuu. Maljakoita tosiaan on vain 13 kpl, joten joka toinen pöytä voisi olla alla olevan mukainen. Tai sitten haen Ikeasta tai kierrätyskeskuksesta, jotain edullisia maljakoita, jotta saamme oranssin mukaan vahvemmin. 




Tämä yksittäinen ruusukin on aivan ihanan näköinen. Heinon tukusta ostin ruusuja, neilikoita ja jotain gerberan sukulaiskasveja koekattaukseen. Pöydällä on myös "timantteja", jotka tilasin decora housesta (http://www.decorahouse.com/haakauppa/)

Kuvista puuttuu vielä menu/ohjelmalehtinen, joka on vielä suunnitteluvaiheessa, mutta ne tulevat noudattamaan samaa mustavalkoista linjaa. Oranssia tulee lopulta sitten lähinnä vain kukkien kautta.



Olisin halunnut hääpöytäämme suuremmat joutsenet, mutta yllättäen Suomesta ei löydy ainakaan kovin helposti A2 koossa mustaa ja valkoista helmiäispaperia. A3 ei juurikaan ole suurempi, joten tulisi suoraan tehdä A2 paperista.


Tässä on linkki joutsenen teko-ohjeeseen: http://origamit.com/origami-joutsen/







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti